Wednesday, 27 May 2009

KOLAM KECIK FIRAS

~CAK....ala ibu nie..malulah firas...amik gambo xxx nie..~

~kocak-kocak air tu firas..habis la tandas banjir nanti~

~main air..memang beshh kan firas,,~

Part nie memang firas suka sangat..apa lagi mandi arrrr dalam kolam kecik dia tu.. Kalau firas dalam bilik air..beginilah jadinya..mesti nak dok kat kolam kecik tu lama2. berendam dalam 15 minit..sampai kecut lah jari tangan firas dibuatnya..hehehe..tapi aksi nie tak leh amalkan selalu takut paru2 firas tak ok nanti.. Firas akan menjerit kalau kitaorang amik dia dari kolam tu.. sabolah firas, nnti bila umur ko dah 2 tahun lebih leh la ibu gan baba belikan kolam kecik untuk firas..senang kan..biarlah lah ko nak duduk berjam-jam kat kolam tu pun tak per..ibu gan baba tak der halangan

11 comments:

  1. beess nye mandi kolam!! zieha, ade tag tuk kamo! ambik yerk..

    ReplyDelete
  2. mama firas kena bli kolam besha lps ni...leh darwishes tumpang berendam..hahaha

    ReplyDelete
  3. budak tecik mmg suka main airla kan.. Zara pon skang dh pandai menjerit2 bile kitorng angkut kuar dr bilik air. mama die malas nk mnunggu lame2 dlm bilik air tu..hahahaha..

    ReplyDelete
  4. cuaca panas sekrg ni...bebudak suka sgt berendam camtu

    ReplyDelete
  5. bestnye..teringin gak nak berendam..afifah pun suka aksi cam tu

    ReplyDelete
  6. zieha-eus
    allright babe,kang zieha amik:)

    zieha-cintaKuSayangMu
    heee..boleh ke share tu,kang gaduh plak tiga2 hero tu..hehehe:P

    ReplyDelete
  7. zieha-mamazara
    hahaha..yang handle bab mandi tu baba firas So up to his baba la..nak tggu lama @ sekejab..kadang2 mmg kena paksa firas kluar dr kolam kecik tu..kalau ikutkan hati firas..mmg nk dok lama..hehehe:)

    ReplyDelete
  8. zieha-mamasyaza
    firas tak kira cuaca panas @ sejuk mesti nak berendam punya..hehehe..memang pantang nmpk air


    zieha-ibu_umairah
    aksi anak2 memang mennghiburkan:)

    ReplyDelete
  9. salam kak zieha,

    akak n firas sihat?
    hihi..sama dgn hafiy..suka sgt main air..selagi ummi dia tak ambik naik memang dia tak kisah berendam lama2*_*

    ReplyDelete
  10. zieha-padnani

    hyeee..nani..kami sekeluarga chat alhamdulillah..camtulah.. kalau tak layan anak berendam..kesian plak kan..tak tahan bila time firas jerit tu....huahuahua:)

    ReplyDelete
  11. heheh.. anak2 memang suka berendam... takper, musim2 panas ni elok berendam.. bior sejuk badan...
    anis & fikri suka gaduh bila part nak berendam.. besen yg besor pun satu jer.. tu ler kena gilir2.. kalo masuk 2 org sempit... hehehh

    ReplyDelete

firas on the page