Tuesday, 30 June 2009

NAKAL VS BABY ATHELIC ON MATRESS

~HAAAAA..ibu...firas dah sampai ke garis penamat...esok nak main lagi yer..atas katil~
Jawapan ibu: NO WAY FIRAS!!


~ibu..firas ada tak gaya baby acthelic ~

~pusing...pusing...eh firas..ko tak reti2 ke nak dok diam~

~berlari la..plak...aduhhhsss~



~ dah start nak lompat2 atas katil~


~ Tak lama lagi robohlah katil nie..firas dok goyangkan katil nie..~


Adushhhh..ibufiras pening tengok aksi nakal firas kali nie..
apa taknya..bulan nie memang firas terserlah
kenakalannya...huhuhuhu
lihatlah dunia..dah tak der benda lagi nak main
sampai atas katil pun firas nak main..sabo jelah..
habis bantal2 dia baling kat bawah..
soweyy gambar bantal2 yang bertaburan
di lantai ibufiras tak sanggup nak upload..hehehe
Kawan2 semua..
anak2 korang camne plak yer..
ada tak yang main atas katil
sambil melompat-lompat
dan berlari-lari atas katil mcm firas nie..???

Monday, 29 June 2009

MYSUNSHINE BLOG GIVEAWAY





Pink Diaper Cupcake

Blue Diaper Cupcake


Pink Bib

















cupcakes







Sessi hapdet ibufiras kali ini..ialah mempromosikan mysunshine creative gift shop..

so pada semua ibu2 diluar sana yang berminat nak bagi baby gift pada kawan2 yang bakal

menjadi seorang ibu..atau nak bagi besday gift kat kawan2 yg ada baby..leh lah

melayari di blog zar
ibu firas suka sangat pada gift nie..sebab creatif..kalau dapat ok gak ye..

bestnya..dapat hadiah..hehehe:)

oklah..pada blog buddys yang nak dapatkan gift nie..leh lah join.

caranya amat mudah sekali..

nak tahu..??

Selain daripada baby gift..mysunshine boleh menerima tempahan

cupcakes..it looks so yummy..

apa lagi..jom click pada









Thursday, 25 June 2009

HOT MAMA CONTEST

~ cuba teka..masa nie ibufiras bape bulan??
...hik3x..haaaa
masa nie dah 8 bulan tau..
peyot ibufiras nie kecik je..tak nampak pun mcm pregnant~




~duduk atas katil pun..masih tak nmpk peyut kan..
tu lah inilah dikatakan perut tebal..lagipun ngandungkan anak sulung...mmg gtulah..~


~ kalau nak nampak perut ..mesti ibufiras kena pakai baju yang fit skit..haaaa..barulah
nampak kan..ini pun masa ibufiras pregnant 8 bulan..
masa nie posing kat rumah pusnitapuri..kat putrajaya..stay 1 night kat sana..~

Taraaaa...
akhirnya ibufiras dapat gak jupe gambar masa i pregnant kira-kira 1 tahun 8 bulan yang lepas..hik3x..aci kan
suka sangat masuk contest nie,,tak serik2 kenn..
syarat nak masuk contest sangatlah mudah..

1. jd follower mummy qis2. (i dh polo pon)
sila add banner di atas pada sidebar ye..( i dah add pon)
3. buat special entry utk contest ini dan sertakn
sekali picture mommy dgn perot nye...(ibufiras dh n3 pon..amacam mama_qis..comel tak ibufiras..hik3x..angkat bakul sendiri leh kenns)
4. link kn blog mummy qis.
sila tinggalkn komen bila dh siapkn entry ye...( dah selesai ...)

Sunday, 21 June 2009

KASIH BAPA KEPADA ANAK(HAPPY FARHERS DAY)

~ taraaaaaaa..
firas dah berjaya berduduk sendiri di dalam kapal terbang..ibu..baba. lihatlah dunia firas dah pandai bawak kapal terbang...~

~Slow2 firas dah mula suka pada kapal terbang ala2 nk pegi angkasa tu~


~Sebenarnya firas takut naik kapal terbang music tu..tapi lama2 bila baba pujuk..baru ok~


~ hamboiii..licin tandas ko keja kan spegeti ye firas..~



~ Sempena Fathers Day nie..ibufiras belanja baba makan pizza..seperti biasa firas akan buat hal dia ..layan je la...~


SELAMAT HARI BAPA..DARLING...♥♥♥
ENTRY NIE IBUFIRAS BUAT KHAS UNTUK MY BELOVED HUBBY
MR AMRAN
SEMOGA ABANG DIPANJANGKAN UMUR DAN DIMURAHKAN REZEKI..DAN MENDIDIK ANAK KITA DENGAN PENUH TANGGUNJAWAB DAN KASIH SAYANG♥♥♥
TERIMAKASIH ATAS SEGALANYA..KERANA MENJAGA KAMI...HINGGA KE HUJUNG NYAWA...
KASIHMU TAK DAPAT KU LAFAZKAN GAN KATA2 BIARLAH IANYA MENJADI RAHSIA KITA BERSAMA...♥♥♥
"HAPPY FATHERS DAY"

Saturday, 20 June 2009

CONTEST AKSI MENARIK


Nama Anak: Ahmad Firas bin Amran
Umur : I Tahun 8 Bulan (Kategori No :2)
Kenapa Gambar Ini Dipilih :
Aksi ini diambil ketika firas tido di dalam kereta..kerana terlalu letih bermain dan begitu degil dan sanggup tahan tak nak tido kat rumah,kitaorang sepakat membawa firas berjalan2..akhirnya firas tertido juga di dalam buaian kereta..
Slogan : Yahoo..ya beda! bedu! berjaya taktic firas kali nie sebab ibu n baba akhirnya bawa firas jalan2..leh firas tido gan nyenyaknyaaa.
.....zzzzzZZZZZZzzzzzz.....
HYEEE..semua..hari nie ibufiras nak hapdett dengan memasuki contest..dari blog buddys ibufiras yang baru ..iaitu
Ibufiras memang tak serik2 kenn masuk contest...hehehe..tahniah dan jutaan terima kasih kepada mama_uzma kerana berjaya manganjurkan contest ini..lagipun tak rugi kan..selain bercontest kita boleh menambahkan lagi kenalan disamping mengeratkan silaratullrahim sesama kita..betul tak..kawan2?..
oklah berbalik pada contest dia rules dia mmg senang
1. Add blog MamA_Uzma di bloglist anda dan menjadi FOLLOWER Mama_Uzma serta upload CONTEST AKSI MENARIK as a banner di blog anda.
2. Buat entry khas ngan tajuk contest aksi menarik& upload gmbr anak anda.
3.Sertakn perkara2 berikut:
Nama penuh anak
Umur anak (mengikut katogeri)
ceritakan kenapa gambar itu dipilih
dan slogannya skali


contest ni bermula pd 8 June-28 June 2009
contest ni akan di tutup pukul 8pm on 28 June 2009
keputusan akn diumumkn pd 6 Julai 2009
ada dua katogeri ye.....
1. umur anak dari 2 bulan hingga1 tahun
2. umur anak dari 1 tahun ke 3 tahun
lelaki dan perempuan

KAWAN IBU TERHEBAT



Sebagai tanda persahabatan di alam maya ini..ibufiras ucapkan ribuan terima kasih atas award yang diberikan ini..tuan punya award ini tak lain dan tak bukan ialah k.yong
k.yong memang creative orangnya...syabas..semoga persahabatan kita di alam maya ini berkekalan..

Wednesday, 17 June 2009

FIRAS TAKUT PADA...???





Nak gelak bila tengok aksi firas yang takut pada hair dryer nie..kah!kah!kah!
padan muka firas..asyik ngacau ibu je..kang ibu keluar senjata ibu nie...haaaaaaaaa
Hilang sudah kenakalan firas bila nampak hair dryer nie
YES! YES!..suka dapat menakutkan firas..dan menyakat firas..
maafkan ibu ye...sebab pecahkan rahsia firas hari nie yang takutkan
H A I R - D R Y E R
ibu terlalu letih sangat hari nie..
esok atau bila2 hari yang free ibu nak snap gambar firas yang takut pada
hair dryer..eeeee...boleh ker aku nak amik gambar firas nie...???
puteraku memang tak suka bergambar..haaaaaaa..buat candid je la....
lalalalalalalalalalalalalalala:P

Tuesday, 16 June 2009

CHUNG HU LAKE


Cantik tak tasik nie..??..haaa..kalau sahabat2 semua nak tahu dan nak layan gambar2 ibu firas di korea..jom ziarah blog ibufiras yang satu lagi di blog
kita jupe disana..k
tapi buat masa sekarang ibufiras tak berapa rajin nak hapdet...
ibufiras hapdet ikut hari...so takes time la deh...
sebab musim malas hapdet..dah datang...huhuhuhu..
blog firas nie tak leh lah nk enterframe citer dan gambar korea tu
kang ngamuk plak putera i yang satu tu sebab tak ada gambar dia......hehehe:)

Saturday, 13 June 2009

SUKANYA FIRAS NAIK BAS

FIRAS.."MEH BERGAMBO...NIE NK MASUK DLM BLOG FIRAS NIEH."..
"OK..SET IBU..NAIK BAS PUNYA PASAL..FIRAS MEMANG SANGGUP BERGAMBAR..."HEHEHE:P~


~IBU..BETUL KE FIRAS NAIK BAS NIE??~



~HAHAHA..KESIAN FIRAS..HERAN SGT NAIK BAS YE..HIK3X~

Salam bertemu kembali kawan2 semua..agak lama ibufiras tak menghapdet blog anak kesayangan ibu nie..hehehe..seperti yang dimaklumkan..ibufiras baru saje pulang dari korea..1 hari yang lepas..dan nampak gayanya malam nie kira free skit..boleh lah ibufiras hapdet sikit2 ye...sebab mood bercoti...masih adessss laieeee nie
Oklah seperti biasa sudah tentu ibufiras sentiasa merindui anak ibu yang satu nie..firas la..saper lagi kenn..dan sewaktu ibufiras nak berangkat ke klia..kami terpaksa menaiki bas..dan dikesempatan tu, ibufiras..ambil masa skit bersama firas..yelah..nak berpisah dalam seminggu tu...layan kerenah anak..yang amat suka pada bas...
Kisah nya firas nie tak pandai sangat nak bercakap nyer..jadi ayat yang dia selalu sebut adalah
baaa..baaa..babah. --------------------> maksud :- baba, bas,kereta,lori..air..
bua...bua..buahhhhhhhhhhh------------------>:- buah dan sayur kobis berbentuk bulat
Jadinya..bila ibufiras bawak firas jalan2..dalam kereta..bila nampak lori..bas..kereta..mesti firas akan sebut baaaa..basssss..baaaaaa...kalau tak meng iyaaa..dia akan tepuk bahu kita.. hehehe..suruh kata ..betul tak tu bassss ibu...kita pun mesti layan kan..a'aaah..baaaa..baaaaa..besar baaaaaa tu hehehe..
Dan nampaknya impian firas nak naik bas akhirnya tercapai juga..yelah..hari2 dok menyebut baaaa..baaaaa..dan kemain suka firas hari tu dapat naik bas...
Sebenarnya kami memang tak penah bawa firas naik bas..sebab takut firas cepat bosan..kang menangis ...susah kan..
Sekejab2 macam dalam gambar tu..boleh la kot...hik3x
Memang seronok tengok keletah anak nie...ibu sayang sama firas..muahhhhh:)))

Wednesday, 3 June 2009

FATHERS DAY CONTEST

Akhir-akhir nie ramai mama2 yang kreatif untuk buat contest..hehehe..Salah satu mama yang creatif ialah mamaTisya ...hai mama tisya!! .....anda mmg seorang ibu yang creatif..tahniah atas usaha anda menganjurkan contest ini...:)

dan pada mereke yang suka dan tak serik2 masuk contest ini adalah ibufiras sendiri..hik3x ..tak sedar2 kan..

walhalnya bukan penah ada luck pun..

tak per lah janji penyertaan yang sporting gtu..:)

jadinya ibufiras nak masuk gak lah contest nie..walaupun kesuntukan masa...

esok lusa ibufiras tak der kat Malaysia until 11 Jun 2009 atas urusan..

jeng2..nak tahu???

so juz visit me at zieha to know where i flying over...


Berdasarkan pada rules contest nie bermula 1 June 2009-10 June 2009

Result nya pula akan diumumkan pada 11 June 2009...hehehe.. masa tu ibufiras baru pulang ke Malaysia...entah bila la tu nk bukak pc balik..sah2 hari sabtu ahad baru ada masa nk open blog tu sbb mesti penat dan teramat winduuuu pada insan tersayang..ku hubby n firasss:)


Oklah..berbalik pada cerita contest nie..rules dia senang je


1.Add blog MamaTisya di bloglist anda dan menjadi FOLLOWER MamaTisya serta upload FATHER'S DAY CONTEST as a banner di blog anda.


2. Buat entry khas ngan tajuk FATHER'S DAY CONTEST & upload gmbr anak anda bersama ayah/daddy/bapa/babah/walid/abi/papa masing2.


3. Sertakn perkara2 berikut:
Nama ayah & anak
Umur anak (tiada had umur )
citer la skit psl gmbr yg dipilih dan dh ada plan ke nk celebrates kt mn?(kalo ada, sila nyatakan)




Klik paDA gamBAr utK sYAraT2 conTest



........................................................................................................

......................................................................

...............................................

.....................................

..............................

.................

..........

Jeng...


jeng...


jeng.

..

taraaaaaaaaaaaaa..


inlah gambonya...hehehee:D





heee..ada tak gaya suami mithali tak?...hehehe..layan je lah gambo nie...hik3x:P

Gambar ini dipilih kerana hubbyku sanggup berjaga malam..demi kasih dan sayangnya kepada putera tercinta kami ahmad firas.."firass..sayang..lepas..minum susu..leh tido..yer..sebab baba..pun dah ngantuk nie....:)"



NAMA BAPA : AMRAN BIN ZAKARIA


NAMA ANAK : AHMAD FIRAS BIN AMRAN


UMUR : 1 TAHUN 8 BULAN





Fathers day??? ermmm nak celebrate kat mana ye...bagi ibufiras..hari2 pun fathers day..betul tak?? rasanya dok rumah je kot,,,or maybe ada buat surpprisedddd..jeng..jeng...beli kek ..makan kat tepi pantai..bersantai...tengok pantai nan indah di teluk cempedak..hik3x..

aci tak kawan2 sekalian??

..kalau tak aci..nampaknya bawa kek tu bungkus,..

makan kat rumah jer...:P

Oklah sahabat2 dan my blog buddys..sepeninggalan i nanti..jangan lupa undi kami yee...

undian anda..amat diperlukan...hehehehehe...

coz..zieha tak der masa dah nak buat banner "vote for my father contest" nie,,,

thanks for visiting my firas blog..

i love u ollssss..u olls r the best!!

c u in next 2 weeks..daaaaaaaaaaaaaaa:)

firas on the page