Wednesday, 29 June 2011

AHMAD..AHMAD..

OLALA...

TAK SANGKA ADA JUGA LAGU NAMA

ANAK IBU..

AHMAD FIRAS..


Lagu nie menjadi kontroversi..gara2 liriknya..

entah..ada gak cakap lagu nie

ala2 menghina nabi muhammad..

astaga.....


Walau bagaimana pun bagi diri ibufiras

terpulanglah kepada individu dan nawaitul

masing2..asal dok terpesong udahlah ye

juz..menghiburkan diri





" Pertama kali si aku malu-malu,
Saat ku dekat ku ragu2
Mungkinkah dia suka padaku
Ah Ah Ahmad…

Ternyata tanpa ku duga-duga,
Aku terima salam darinya
Bergetar saatku membalasnya,
Ah Ah Ahmad…

Dialah idola,
Dialah superstar,
Mampu menggetarkan ranah jiwa

Dia yg ku nanti,
Selalu terpuji,
Ingin ku dekat, selalu ku dekat..

Ahmad…
Kau selalu dihatiku
Ahmad…
Luluhkan keangkuhanku,
Ahmad…
Ingin aku cepat-cepat,
Bercinta dengan lelaki paling hebat..

Ahmad…
Peribadinya sederhana,
Ahmad…
Tiada banyak bicara,
Ahmad…
Ku tak mahu lama-lama,
Mendekat kepadaku dengan segera..

Ah Ah Ahmad….
Ah Ah Ahmad….
Ah Ah Ahmad….

Ah Ah Ahmad "

Saturday, 25 June 2011

AKTIVITI FIRAS SEKARANG




Taraaa...

firas dah sekolah taska sekarang

bangun pagi2 dan masuk sekolah kecik pukul 7.30 pagi

Masa mula2 memang xcited sgt firas..yelah

dapat jupe kawan baru,belajar benda baru


Sekarang dah hampir empat (4) Bulan di taska

Selalu gak demam sbb maybe ada kanak2 lain

yang demam..biasalah tu..Bila demam

firas sesuka hati MC..hehehe




antara lagu yang firas dendangkan

"MAMA..PAPA.."

KANAK-KANAK BAHAGIA




Firas pun dah ingat nama kawan2

bila balik rumah..ada je citer nya

antara kawan2 firas..anuar..alfan,arwish..ana..batrisya

wah..sungguh gumbira sekali dia berciter

cu citer..cu citer..




Alhamdulillah..firas dah pandai sekarang

semoga firas menjadi anak yang soleh dan menjadi kebanggaan

kami sekeluarga














AMIN:)




Thursday, 23 June 2011

MASIH ADA LAGI KE YG INGATKAN KAMI?


tiba2 angin untuk berhapdet datang kembali..
selamat kembali ke dunia blog..
blog ditinggalkan seiring dengan tumbesar firas
yang sudah semakin membesar dengan johan..:)
tak lama lagi firas nak masuk 4 tahun tau!
skrg firas dah sekolah taska..masuk 1/2 hari je..
sebab nak get use gan environment sekolah kecik..
Firas dah ramai kawan skrg..kesian gak kat dia
sbb sehingga kini firas masih belum dapat adik lagi
tu yang hantar firas gie sekolah kecik..
oklah ibu pun dah hampir lupa nk berblog..so skrg nk
upload gambar terbaru kami..well ada ke yg tengok ye??
harap2 adalah 1-2 org yg response pada kami berdua
cian ye firas..blog firas dah bersawang sgt nie..
harap2 adalah org yg merindui kita..
salam bertemu lagi...:)

firas on the page