Friday, 27 February 2009

FIRAS DEMAM+SELSEMA+BATUK

~TAK SEDAP BADAN AGAKNYA SAMBIL GIGIT JARI~



Petang tadi aku balik lewat skit, balik jer,mak kata firas demam..aduh..kesian anak ibu nie..Lepas maghrib, aku terus gie klinik..takut demam firas melarat, patutlah firas hari nie nampak tk ceria sangat..rupa2nya nk demam..Tengahari tadi, aku balik kejab tgk dia nak manja2 jer gan aku...tapi badan firas tak panas plak,,selang beberapa jam,,dah demam,,hmmm,,agaknya firas demam sebab nak membesar kot..semalam genap usia firas 1 tahun 5 bulan.Dah besar dah anak ibu nie, rasa baru semalam aku melahirkannya .Tadi punya lah susah nak bagi firas makan ubat..paling geram sangat bila dia tutupkan mulut dia, puas disuruh..tak nak juga bukakan mulut.Last2 sumbat jugak ubat tu,,guna picagari lah..memancut skit, sampai ke mata..aduh...kesian ..firas pun menangis..tapi nangis ala2 tk berdaya..sbb demam, landing2 jab kat riba ibu, pas tu angkat firas kat katil, terus jer tido..(mungkin kesan ubat demam tu kot) .Ibu harap firas cepat sembuh yer..esok firas mesti sihat tau..tk nak demam2 lagi..insyaallah...

Wednesday, 25 February 2009

JAWAB TAG LAGI,,,HEHEHE

Hari ini baru ibufiras berkesempatan jawab tag dari connie..hehehe..kelambatan skits..sebab cbok skit these 2 -3 days..well lets check it out , yang heran nya tag nie tk der no 16 ??? mana perginya yek,,hehehe







Saturday, 21 February 2009

BULU MATA FIRAS,IBU DAN BABA





Cuba lihat, Firas ikut bulu mata sape yek???hehehe..of coz la baba kann, ibu punya bulu mata tak lebat, nipis dan tak panjang pulak tu ..hehehe..Dulu firas lahir, bulu mata pun tak nampak, sekarang semakin menjadi-jadi, tapi tak la lentik..dan masih tak boleh lawan gan bulu mata baba .Mungkin firas ikut gen ibu skit, bulu mata nipis je, tapi panjang tanpa lentik..ahaksss..:)

Monday, 16 February 2009

TERTIDO AKHIRNYA


Beginilah keadaan firas bila dh penat sangat..dh puas jalan2,akhirnya firas tertido kt troller..firas penat yek,,ciannn, Sebenarnya firas memang tido 2 kali sehari, Sekali waktu siang sekali waktu malam.Kadang2 kalau dia cergas sangat, tido waktu malam jer, masa siang kejanya menakalkan diri..hahahaha,,anak jate' lah katakan..Kitaorang kalau firas tido, memang dinantikan..bukannya apa, masa tulah untuk i leh wat keja rumah ,tengok tv,shoping dengan setenang-tenangnya..hehehe, bkn bermakna ibu tk suka firas kacau dan ikut ibu sentiasa..but plzzzz give ur mum n ur daddy a break ...SAYANG FIRAS..MUAHHHHSSS

Sunday, 8 February 2009

AKSI FIRAS MAKAN PEJAL

~YUM!YUM..SEDAP ARR FRENCH FRIES NIE IBU(NAPELA SKIT SGT)~

~FIRAS MEMANG SUKA TGK ORANG SAMBIL MAKAN~


~IBU..MANA FRENCH FRIES NIE??~


~TENGOKLAH YANG DALAM MULUT TK HABIS LAGI, DH PEGANG YG LAIN..ISHH..3X~



Ermmm, bila sebut pasal makan nie, memang firas seorang yang pemakan orangnya, pantang nampak ibu gan baba makan , firas mesti nk minta juga..Sebenarnya aku tk ingat bila firas start makan makanan yang pejal..cuma kitaorang bagi skit2 la..lama2 dia pun suka..dan nestum kt rumah tu langsung firas tk pandang..hehehe..Menu utama dia sekarang mesti nasi gan kicap(sbb manis kan) .Tapi bila kitaorg pegi bawa ke McD, K.F.C, A&W,Pizza makanan wajib dia mesti french fries atau chicken nudget. ..hehehe..kalau tk bagi menjerit satu dunia..hahaha..memang suara firas jer lah yang kedengaran ....tk der suara lain,sambil2 berdiri2 di atas kerusi baby chair(kalau dia tk dapat makanan tu) Aduhhh..firas,,sabar2..jgn tamak sangat yer...

Thursday, 5 February 2009

FIRAS DAH PANDAI MENGEMAS

~CAK!.IBU..FIRAS NAK MENGEMAS LAGI BOLEH? PAS NIE KITA MAIN BABACAK YEK~

~APA NIE YEK???..FIRAS NK GALI LAGI LAH~



~SEMPAT LAGI TU NAK POSING~


~KEMAS FIRAS, JANGAN TAK KEMAS~



Lihatlah dunia, inilah dikatakan rumahku syurgaku..ahaksss..pandaikan firas mengemas rumah..Ibu tak kuasa nak mengemas lagi, kalau dikemas, kang berselerak lagi..biarkan dia bermain..hahaha..berselerak rumah i ye...biasalah rumah ada budak..ginilah gayanya..dah tak boleh nk cantik dah seperti dulu ...huhuhu

Tuesday, 3 February 2009

SIAPA YANG JAGA FIRAS SEMASA IBU BEKERJA?

~CUCU KESAYANGAN MY MOM ~


~FIRAS BERSAMA WEK DAN AKI~



Firas nk tau dok sape yang jaga firas masa ketiadaan ibu?? arrrr wek gan aki lah(my beloved mummy and daddy) yang jaga firas..ingat tau..banyak jasa wek gan aki nie..jangan nakal2 dengan diorang ,kesian..wek gan aki dah tua..jangan lasak2 yeee..Hmmm untung aku kan sbb tk yah nk hantar anak gie taska.Sebenarnya aku tk beberapa percaya sangat gan taska nie..banyak kes yang kadang2..alahai....pernah terbaca dalam satu blog tu..pasal hantar anak kt taska..ermm sedih..gara2 pengasuh yang tak berhati perut..tinggalkan baby gtu je..hmmm macam2..tapi kalau benda nk jadi..jadi gakk..Harap2 firas happy ye..wek gan aki mmg sayang sama firas..teman kan diorang yer...ahaksss:)

Monday, 2 February 2009

FIRAS SEMAKIN MEMBESAR DI DEPAN MATAKU

~ FIRAS SKRG BERJAYA BERDIRI DGN SENDIRINYA SAMBIL MENAKALKAN DIRI~


~FIRAS DAH SEMAKIN LAJU DI DALAM WALKER~


~ FIRAS DAH PANDAI DUDUK GAN SENDIRI~


~MASA FIRAS UNTUK BERSANTAI..BARING DAA..~

~ FIRAS DALAM KANDANG..BARU NK BELAJAR BERDIRI SAMBIL PEGANG KATIL~


Sebenarnya ibu pun tk berapa ingat camne firas membesar..yelah firas dah nk masuk satu tahun 4 bulan baru lah ibu terhegeh2 nk buat blog untuk puteraku yang sorang nie..Seingat ibulah firas memang cepat meniarap kira2 usia 3 bulan, merangkak dan yang paling advancenya time nk berjalan..masa firas 9 bulan je firas dah pandai berjalan...fuyoooo...sekarang..dah berlari beb, kalah ibu..bayangkan firas boleh sampai dulu ke pintu sebelum ibu sampai, mmg hero i nie ada potensi nk jadi athelic kot..ahaksss

firas on the page