Saturday, 13 June 2009

SUKANYA FIRAS NAIK BAS

FIRAS.."MEH BERGAMBO...NIE NK MASUK DLM BLOG FIRAS NIEH."..
"OK..SET IBU..NAIK BAS PUNYA PASAL..FIRAS MEMANG SANGGUP BERGAMBAR..."HEHEHE:P~


~IBU..BETUL KE FIRAS NAIK BAS NIE??~



~HAHAHA..KESIAN FIRAS..HERAN SGT NAIK BAS YE..HIK3X~

Salam bertemu kembali kawan2 semua..agak lama ibufiras tak menghapdet blog anak kesayangan ibu nie..hehehe..seperti yang dimaklumkan..ibufiras baru saje pulang dari korea..1 hari yang lepas..dan nampak gayanya malam nie kira free skit..boleh lah ibufiras hapdet sikit2 ye...sebab mood bercoti...masih adessss laieeee nie
Oklah seperti biasa sudah tentu ibufiras sentiasa merindui anak ibu yang satu nie..firas la..saper lagi kenn..dan sewaktu ibufiras nak berangkat ke klia..kami terpaksa menaiki bas..dan dikesempatan tu, ibufiras..ambil masa skit bersama firas..yelah..nak berpisah dalam seminggu tu...layan kerenah anak..yang amat suka pada bas...
Kisah nya firas nie tak pandai sangat nak bercakap nyer..jadi ayat yang dia selalu sebut adalah
baaa..baaa..babah. --------------------> maksud :- baba, bas,kereta,lori..air..
bua...bua..buahhhhhhhhhhh------------------>:- buah dan sayur kobis berbentuk bulat
Jadinya..bila ibufiras bawak firas jalan2..dalam kereta..bila nampak lori..bas..kereta..mesti firas akan sebut baaaa..basssss..baaaaaa...kalau tak meng iyaaa..dia akan tepuk bahu kita.. hehehe..suruh kata ..betul tak tu bassss ibu...kita pun mesti layan kan..a'aaah..baaaa..baaaaa..besar baaaaaa tu hehehe..
Dan nampaknya impian firas nak naik bas akhirnya tercapai juga..yelah..hari2 dok menyebut baaaa..baaaaa..dan kemain suka firas hari tu dapat naik bas...
Sebenarnya kami memang tak penah bawa firas naik bas..sebab takut firas cepat bosan..kang menangis ...susah kan..
Sekejab2 macam dalam gambar tu..boleh la kot...hik3x
Memang seronok tengok keletah anak nie...ibu sayang sama firas..muahhhhh:)))

10 comments:

  1. amacam....best tak kat Korea..stori le apa yg menarik disana...rasanya anak2 kita memang suka naik bas kot...lahir2 ja dah naik keta...nak merasa le pulak naik bas...

    ReplyDelete
  2. wah..bestnye firas dpt naik bus....
    lps ni leh ajak ibu g jln2 jauh skit naik bus ye...

    ReplyDelete
  3. bestnya firas naik bas...nak gi jenjalan ke mana tu???

    ReplyDelete
  4. how was korea?tak sabar nak tgk pics zieha n firas kat sana..

    ReplyDelete
  5. jauh nyeeee....ibu firas!!!mest best kan kat korea..tak sabar nk tengok photo

    ReplyDelete
  6. zieha-mamasyaza
    hai mamasyaza..besh arr gak..hehehe..tu la pasal,,maybe firas dah jemu kot naik keta..hik3x

    ReplyDelete
  7. zieha-cintakuSayangmu

    hmmm..kena fikir banyak kali kalau nak bawak firas naik bas..hehehe:P

    ReplyDelete
  8. zieha-mama-danish

    hehehe..saje nk suruh firas merasa naik bas..keisan firas kan tak penah naik bas:(

    ReplyDelete
  9. zieha-noy

    hehee..jom layan gambar kat zieha-myworld deh:)

    ReplyDelete
  10. zieha-ibu_umairah
    best gak!! hehehe:)tunggu..nnti kita enter-frame skit2, kalau nak tgk byk2 kena ziarah kt zieha-myworld..deh:)

    ReplyDelete

firas on the page