Saturday, 16 May 2009

FIRAS HANDSOME LAGI TAK ?






Sepetang bersama firas, kami mengeteh..(minum petang+ makan mlm kat area2 rumah kami).Sambil-sambil snap picture terbaru firas..dan perkembangan muka firas terkini akibat insiden jatuh tangga 2 minggu lepas..
Ibufiras rasa muka firas dah ok skit, tapi kesan daripada tu mungkin ada lebihan daging kt muka firas..kulit baru memang ada..tapi kesan parut skit2 mungkin ada(harap2 tak ada langsunglah...huhuhuhu )Dicelah2 sekeliling kesan luka firas tu nampak agak dalam lukanya..hmmm, kalau dah tersurat firas ada scar nak buat camne..redha je lah..tapi harap2 kulit baru akan tumbuh..sebab firas masih kulit muda.
Mycousin cakap, kulit baby boleh tumbuh smula sebelum umur 2 tahun...
kalau kulit selepas 2 tahun, memang payah skit..dan scar mungkin ambil masa nak hilang...Ermmm...camna nie yek...ibufiras buat masa nie menggunakan mederma skin care for scars..setiap hari..dengan harapan firas punya scar boleh hilang
And my last choice esok2 nak guna cara traditional plak ..guna kulit kayu manis..seperti cadangan sahabat2 buddy blog ibufiras.Ok kawan2..harap2 firas punya kulit muka akan kembali seperti biasa..dan sekiranya ditakdirkan firas ada scar..ibufiras redha...kerana ianya telah tersurat..olehnya.Yang penting firas selamat ,sihat, cergas,cerdik seperti kanak2 riang yang lain:)

12 comments:

  1. taruk bio-oil atau daun liah buaya@!~ Insyallah hilang.

    ReplyDelete
  2. alhamdulillah...dah ok tu..anak lelaki...

    ReplyDelete
  3. salam mama firas...insyaallah parut tu akan hilang...teruskan guna cream mederma tu..mmg ok

    ReplyDelete
  4. salam ...

    alahai.. siannyer firas.. tp firas tetap hensem.. lesung pipit pemanis tetap ade..

    masa luka fikri kena air panas tu baru kering.. memang hodoh sgt rupernya, kakyong cuma sapu gel gamat jer... la ni, after a year.. tak de la besor sgt parutnya.. lagipun kat peha, takde saper nak heran.. ade org ingat 'tanda lahir'.. heheh..

    tp firas ni elok terus sapu krim.. toddler ni tisu kulit still growing, Insya Allah.. akan kurang ketara parutnya..

    ReplyDelete
  5. Salam Kak Zieha,

    alololo..firas tetap shomel n ensem.. gewaam auntie tgk!

    insyaAllah kak..scar tu lama2 akan nipis dan hilang..jgn putus asa k=) pasti yg terbaik utk firas kan..

    Akak pun take care k..have a good day!

    ReplyDelete
  6. alahai mama firas dun worry okeh..firas tatap hensemmmm...

    pekata bg firas makan sayur n tomato everyday...insyaallah ilang parut tue..lgpn kulit dia muda lagi..takde pape insyaallah.. ;D

    ReplyDelete
  7. zieha-jiji
    lidah buaya mmg zieha penah dengo..nak cari gak tu..thankss:)

    zieha-ummi afifah
    alhamdulillah ..muka firas dh hampir ok:)

    ReplyDelete
  8. zieha-mamasyaza

    thank you mamasyaza,mmg nampak cream tu berkesan,,insyaallah dengan doa sahabat2 sekalian..a big hug n kisses from firas..muahss!!

    ReplyDelete
  9. zieha-mama-danish&amp
    wahh...jgn puji lebih2 auntie..nnti firas tak tido malam..hik3x..tk u auntie..muahss, kirim salam kat sarah ye:)

    zieha-k.yong
    terima kasih k.yong,harap2 firas punya muka akan pulih dan ok..takpelah anak jantan..mmg dah hukum dia gtu kan..hehehe

    ReplyDelete
  10. zieha-nani

    salam nani..tks for ur support..harap2 firas akan ok.Insyaallah doa2 sahabat2 sekalian..terima kasih :))salam sayang dari firas untuk auntie nani...muahhhhhss!!
    Sayang auntie nani!!

    ReplyDelete
  11. zieha-mama_idzareef
    kui..kui..rasanya firas nie ikut ibufiras kot, sbb kurang gemar mkn sayur, but tomato mmg my fav lah ..akan diusahakan utuk ajar anak makan sayur2 hijau..insyallah:) tks a lot..

    ReplyDelete

firas on the page