Saturday, 23 May 2009

ADOII SUSU FIRAS BERTAMBAH MAHAL LA:(




Salam buat ibu2,mama semua, pagi tadi ibufiras dapat kotak dr POS LAJU..ingat dapat present ke apa..grupa2nya..dapat susu..ermmm..ingat meadjohnson nak bagi susu free..suka bangatlah dapat susu free..hehehehe
Sekali tu bila baca surat rupa2nya "free ada makna"..susu enfagrow fesyen baru yang ada tambahan
* more than 4 x DHA
*new triple protection guard..
belek2 punya belek harga kat kotak harganya RM 39.80 (650G)
hmmm..bertambahlah la plak harganya..
harap2 susu yang fesyen lama masih ada la....
kalau yang lama harga sekotak RM 33.90
(sekotak tu dapat bertahan seminggu je..tgk kuatkan firas nie minum susu)
ini mungkin strategy market enfagrow kot..nak lawan2 dengan susu2 lain..
Mulalah terfikir nak beli susu lain la plak...mahal bebenor susu firas nie..
kalau ikutkan opinion kawan2 opis,, kata mereka.
".ala zieha..susu nie semuanya sama je..kalau anak nak pandai...pandai je nnti..cuma brand je yang buat jd mahal"
hmmm..kadang2 ada kebenaran gak apa yg member kata tu..
tengok sahabat2 lain minum susu murah..cerdik je..heheheheh( bkn bermaksud anakku tak cerdik tapi..sebagai parents mestilah nak bagi yang terbaik untuk anak kita kann..
siapa yang tak nak anak cerdik oiiii...)
So mama2 kat luar sana ..mcm mana nie..ye..ibufiras tgh memikir nie..patut ker ibu firas tukar susu lain..???? atau pun kekal pada yang biasa...??
or ada suggestion lain ..kot ada susu2 lain yang lebih bagus dari susu enfagrow ini???
bukan apa..takut firas ..rasa lain je nnti bila tukar susu lain..
inilah nasib ku yang tak dapat bg BF pd anak sendiri..bukan tak nak bagi...tapi susu kat badan memang tak der..huhuhuhu
Masa firas demam dulu..doctor penah tanya zieha, firas nie minum susu apa??
zieha pun ckplah enfagrow..doc pun ckp..dia punya kajian..ramai yang minum susu nie anak akan sihat dan cergas(aktif) berbanding gan susu lain.
sbb walaupun firas demam..firas masih aktif..ini mungkin disebabkan susu...
entah..???tak tau lah..itu kata doctorlah....doktor pakar tu..bukan doktor biasa tau...
So plzzz give me some suggestion..about this milk..hehehehe...

11 comments:

  1. wow ..mahalnye susu tu..tak salah akak nak tuka pon..cuba la..ammar sesuai ngan frisolac dari kecik sampai la beso sikit ni..hehehe

    nak tuka susu lain, ammar tak sesuai la pulak..asik cirit la, langsung takmo la..
    so kalo akak nak tuka susu lain, nak kene tengok kesesuaiannya..

    ReplyDelete
  2. Anis minom Prosobee dr Meadjohnson.. skang depa close their product pasal nak kuar rumusan baru.. nanti regenya mcm rm70 +++.. kopak la makkkkkk@!~

    ReplyDelete
  3. klu sustagen xok ke kak??ke sustagen ni lg mhl dr enfagrow??qis xtau la plak sbb xprnh kaji hrga susu..heheh

    ReplyDelete
  4. batrisyia pakai dugrow..tapi susu ni manis sikit lah..

    enfagrow kat sana pakai kotak ke?kat sini dlm tin..1.3kg if im not mistaken..1 tin is B$41..darwish ni suka lah sgt menyusu..tu yang sebulan kena beli 4 tin..but its ok,i guess..all for the best of darwish.

    ReplyDelete
  5. akak anak saya pun minum enfalac... tapi step 1 lah ... dulu ada gak cuba tukar susu, sebab enfalac ni mahal kalau 650g RM 52.00 (kopak lah jugak), tapi semua susu tak bersesuaian... kembong perutlah dan sebagainya.. walau pun mahal orang kata enfalac ni bagus... ada satu hari tu saya tanya promoter semua susu kan sama.. tapi promoter tu cakap memang lah sama tapi bahan dia tinggi sikit dari susu lain..saya trylah belek2 dia punya detail bahan kat kotak tu...yang saya perasan enfalac ni dia punya DHA tinggi berbanding susu lain...so saya proceed tak nak tukar-tukar susu... biarlah mahal sikit... janji kesihatan anak terjamin...
    Eh akak order kat mana susu ni ? boleh beli bayak2 yer... bagilah info...:)

    ReplyDelete
  6. zieha-cheyantie
    mmg mahal susu nie..tu la,kalau nak tukar takut tak sesuai plak gan firas...huhuhuhu,demi anak..mahal pon mahal la

    ReplyDelete
  7. zieha-jiji
    pasal kopak tu yg tak daya tu..hmmm,,firas nie mmg dari kecik mmg mnm susu meadjohnson,masa kecik dulu mcm2 jenis susu dia mnm, tapi tak sesuai, last2 susu jenis nie yg ok..tu yg fikir balik nie..takut firas muntah balik bila mnm susu lain.anis pun mungkin serasi gan meadjohnson tu..

    ReplyDelete
  8. zieha-cintaKusayangMu
    rasanya sustagen tu meadjohnson punya product kan?uihh...tak kaji harga..biar betoll..hehehe..Sustagen tu utk umur 3 thn ke atas ..firas baru 1 tahun 7 bln

    ReplyDelete
  9. zieha-noy
    kat sini kotak gan tin ada.kalau tin lagi mahal,sbb tu zieha selalu beli kotak yang besar(1.3kg),leh jimat skit dr tin..hehehe:P

    ReplyDelete
  10. zieha-as
    as..setahu zieha enfalac utk baby bawah setahun, mmg bagus susu tu,dulu semua jenis susu firas try(S26,snow,anmum..)semua x sesuai,firas akan muntahkan balik..dah setahun baru firas tukar pada enfagrow(1-3 thn).k.zieha x order pun susu, nie..meadjohnson yg pos bagi free..hehehe.mgkn sbb k.zieha loyal customer kot..tu yg dpt free tu.Klau as nak, as leh pegi pada laman website meadjohnson utk minta free sample.

    ReplyDelete
  11. salam zieha,

    kakyong pk elok tunggu firas 2 tahun, baru tukor susu.. lagipun firas sorg jer.. belum ade adik lagi.. so just give the best to him.. :D

    kakyong dulu tukor susu fikri bila dah almost nak 2 tahun, sbb masa tu ANis pun terpaksa di FM kan, sbb kakyong pregnant Aliya.. so bila 2 org FM, mana lah ayah dia tahan rege susu yg makin mahal.. so fikri tukor ker fernleaf 1+, anis procedd mamil ke mamex (tak ingat.. hahhahh) sampai 1 tahun.. tu pun nak locot jugak suor ayhnyer.. pastu bila anis 1 tahun tukor susu sama dgn abgnyer.. senang sikit satu susu jer.., (yg pneting susu tu serasi..) 1 kg baru RM22-23, memang murah. La ni Anis fernleaf 1+, fikri fernleaf 3+, & on top of that kakyong bg depa scott emulsion yg oren, (atas nasihat senior yg juga doktor), so anak2 jarang demam @ selsema.. sehari kakyong bagi 1 kali jer setiap sorg.. kdg2 berselang hari..

    ReplyDelete

firas on the page