Saturday, 4 April 2009

PERKEMBANGAN FIRAS TERKINI


Suka betul firas pakai mask pemberian besday damia hari tu..hehehe.Bila lihat keletah firas nie..sungguh mengembirakan..yelah firas dah semakin membesar..dan dah pandai beberapa perkara..antaranya..:
i) Firas dah pandai salam dan cium tangan orang..maknanya kalau ada tetamu yang
datang dan visit kat rumah, kalau disuruh salam..firas akan salam dan cium
tangan...Good boy:)
ii) Firas dah mengenali objek pada diri sendiri dan objek disekeliling rumah..bila ditanya
mana tangan, mulut, hidung ,telinga, kipas, etc..firas akan tunjuk..cuma cakap je yang
tak reti lagi.
iii) Firas dah mula menangis bila ibu gan baba tinggalkan dia kat rumah..sebabnya firas
suka berjalan.Pantang nampak kita bersiap sikit, mesti nak ikut dan yang paling
susahnya..firas akan menangis tanpa henti dan merajuk kalau tak bawa dia berjalan-
jalan..hmmm..(ikut ibu nie suka jalan2)
iv) Firas dah pandai guna sudu untuk makan dan yang paling pandai..mengemas
makanan dalam pinggan..ayoooo.. rata2 makanan atas meja..itu yang tak daya
tu..huhuhuhu
v) Firas suka tepuk tangan dan menari, melompat-lompat depan tv..hmmmm (tok aki la
nie yang rajin melayan nie..hehehehe)
vi) Firas akan berlari sekuat hati, bila dilepaskan disekeliling rumah..mmg tak terkejar
di buatnya mengalahkan orang tua kalau berlari..aduhhh..( nie ada potensi nak jadi
athelic nie mesti ikut jejak baba kan..hehehe)
vii) Firas mudah mesra gan sesiapa saja yang ada disekeliling nya..(tapi ikut mood),
kalau mood firas tak ok , jangan haraplah nak semesra gtu hehehe..tu yang
risau tu..yelah..skrg nie mcm2 leh jadi.maknanya ibu kena perhati firas..tak leh leka
walau sesaat pun..

5 comments:

  1. Firas dah pandai salam dan cium tangan orang.(wah bagusnya..darwish tak tau lagi ni)

    bila ditanya
    mana tangan, mulut, hidung ,telinga, kipas, etc..firas akan tunjuk(Nope..tak tau lagi..but darwish dah pandai mengira 1 to 5)

    ReplyDelete
  2. haha.. firas dah big boy, dah buley dpt adik dah mcm nie.. hehehe...

    ReplyDelete
  3. zieha-noy
    bagus tu dah pandai kira..mesti darwish esok excelent dalam subject math:)

    ReplyDelete
  4. zieha-connie
    mesti2..Baru meriah skit rumah nnti kan connie..hehehe..sya2 bila plak nk dapat adik?,,hehehehe:P.insyallah..rezeki datang darinya..hambo..menunggu jer nie:)

    ReplyDelete
  5. zieha..ader tag in my blog..jawab yer..best punyer..hehehe

    ReplyDelete

firas on the page