Thursday, 23 April 2009

GIFT FROM ENFAGROW



Sesiapa yang anak dia minum susu enfagrow mesti dapat gift macam gambar kat atas nie..ibu firas tak pasti lagi bila masa yang sesuai nak ajar anak mencoteng nie hehehe.Kaler dan buku dah ada..tinggal set untuk on jer..ni kalau bagi firas..habis dibalingnya kaler pensil nie..buku2 mewarna nie habis dia koyakkan..So nak minta pendapat ibu2 dan mama sekalian..bila ye masa yang sesuai nak ajar anak menconteng dan menulis nie...???

9 comments:

  1. ehm.. sya sya start 2thn dah pndai tulis2 & conteng2 kertas. conteng2 je la, nk mewarna tu pon mcm x pandai lagi..

    ReplyDelete
  2. Ari tu beli 4 tin,Darwish dapat free gift Enfagrow tapi tak dapat colour pencils..kitorang dapat magnetic cards and board..tu pun Darwish tak tau main lagi..and now the magnetic card tu dah jadi fridge magnets..huhu..

    yang pasal menconteng tu,waktu ni darwish dah expert..habis dinding,meja and buku noy..i think 2 to 3 months ago,darwish dah pandai pegang pencil and menconteng..tapi ni sebab Batrisyia yang ajar..

    ReplyDelete
  3. klu la bg dariwishes pgg pensil tu..ape la jd agknye...dia genggam je la..nk nulis xtau lg..hahah

    ReplyDelete
  4. zieha-connie
    hmmm...pandai syasya menconteng erk..hehehe..bagus2 mesti creative sya2 nnti

    ReplyDelete
  5. terror dah anak noy..noy sendiri yang bagi pensil atau pen..atau darwish yang pandai2 sendiri?

    ReplyDelete
  6. zieha-mummy twin
    hehehe..baby twinss..tgh mimpi yg indah2 tu nak menulis..zzzzzzzzzzz

    ReplyDelete
  7. salam zieha,

    umur firas skrg ni dah boleh mula dah... anis pun dah jenuh menconteng & mengoyak buku.. huhuuuhh

    ReplyDelete
  8. zieha-k.yong
    hmmm,firas tak nmpk lagi tanda nak menconteng kak,,tak per,,nnti zieha try bagi dia pensil gan kertas dan tgk apa aksi firas seterusnya

    ReplyDelete
  9. Hi zieha..zara umur setahun ni dah ade tanda2 nak menconteng. dulu ms kecik2 bile bg kaler jek die tros masuk mulut. tp baru2 ni nmpak die amik buku n pen mama die, then buat gaya nak menconteng. so trosla mama die belikan buku kaler n pensil kaler buat ajar die menconteng. now tgh nak ajar die pegang kaler tu btol2. asyik pegang terbalik jek..hehe

    ReplyDelete

firas on the page