Monday, 13 July 2009

MENIKMATI DORIAN




~Patutlah durian nie raja buah..sedap...lihat lah dunia..akhirnya firas telah berjaya menikmati durian~


~ pecap..pecap...nyummy..hingga menjilat jari......wah sedap la ibu..nak lagi la~



"sedap ke ibu?"..nape baunya sangat harum..



Sepetang semalam we olls menikmati durian kampung..wallaaaaaaaa..memang sedap..lemak dan berkrim..firas pun sama masuk group we olls mkn dorian..nyum..nyum..agaknya apa lah yang difikirkan oleh firas bila makan dorian nie..


First impresion..nampak je durian depan mata..firas pun sebut..bbuahhh..(sememangnya firas mmg reti sangat sebut perkataan bbuahh tu...hehehehe.Bila masuk je dlm mulut..kemain suka sangat firas..yelah..manis la katakan..ingatkan tak suka..sekali bila mengadap durian..tak nak henti plak...pantang ada kat depan mata..mesti nak..sampai ibu punya durian pun firas nak kebas..uwaaaaaaaaaaaaaa...


Sekarang nie ibufiras dah muak plak makan durian..tak tahulah kenapa..baru ptg tadi makan bubur durian..balik rumah sakit perut..macam mana tak sakit perut..perut nie dari semalam,pagi...tengahari..sampai ke petang..asyik melantak durian je..bayangkan kat office pun makan durian..sbb ramai pembekal duriannya..aduhh kat kan nak tengok je kan.(ibufiras nie mmg peminat durian no 1)
At last..i surrender..enough la..
for this time being..huhuhuhuhu

14 comments:

  1. kat sini takde lagi musim durian..tapi ramai dah start jual longan

    ReplyDelete
  2. eemmm, pandainya firas mkn dorian....untey sebonarnya xmkn dorian ttp tempoyak suka...

    ReplyDelete
  3. pandai nye firas makan durian.. syafi x suke makan.. skrg ni mmg tgh gile durian.. tp tu laa takde dusun.. so, beli je laaa.. hehe

    ReplyDelete
  4. Heheh, itu hari makan serawa durian dgn roti, cecah sket kat mulot Anis Manis@!~ woot.Kalo laki aku tau mati laa@!~

    ReplyDelete
  5. zieha-noy

    longan..hehehe..bukan musim durian lagi kot kat sana:)

    ReplyDelete
  6. zieha-nza

    heee..peliks gak tu..tempoyak suka..dorian tak suka plak..ibufiras..dua2 mmg hantu mkn..hik3x

    ReplyDelete
  7. zieha-adda

    alahai ruginya syafi tak suka mkn durian..tp u olls tak yah la berebut kan durian ..sbb syafi tak suka mkn..selamat durian mama n papa..hik3x:P

    ReplyDelete
  8. zieha-jiji

    manis mmg makanan anak2..uikk hubby tak suka ye..pssttt..klau mr hubby tau dia nk buat apa ye..dh msk dlm peyot anis dah tu:p

    ReplyDelete
  9. sodappnyerr doryan kanns..

    ReplyDelete
  10. firas..mlm ni tdo msti aunty mimpi durian yg firas mkn..huhuhuh

    ReplyDelete
  11. bagus lah firas pandai makan doyan..
    anis tak mau langsung, bau pun dah lari jauh2..
    fkri pulak masa besar firas kan main lagi melantak doyan, tp skrg ni langsung tak mau...

    ReplyDelete
  12. zieha-en_me

    dorian mmg sodap kan uncle en_me..hik3x,nnti kirim dorian segamat gan uncle leh..hehehe

    ReplyDelete
  13. zieha-cintaKuSayangMU

    walaaaa..mimpi mkn dorian kt kebun aunty yek..sambil guling2 hehehe

    ReplyDelete
  14. zieha-kakyong

    hmmm..perubahan persekitaran n pemakanan kot..setakat nie firas tak memilih plak makannya..esok2 tak tau la plak..

    ReplyDelete

firas on the page