Friday, 2 October 2009

CAMNI SUSAHLAH KAMI NAK BERAYA:)

~ antara open house yang sempat ku terjah~


Masa untuk
terjah open house
Tapi..apa kan daya
kami terpaksa
limitkan masa untuk beraya
sebab..firas
masyaallah...
@#$%^&*?

tersangat lah ligatnya
tak duduk diam
firas jadikan rumah orang
seperti rumahnya sendiri
uhuhuhuhuh
ibu makan pun tak senang lah
Dok perhatikan dan gelagat firas
malu ibu..ko pakai masuk n terjah je
bilik rumah org

Barulah padan lah muka ibu skrg:(
dulu selalu perhatikan kenakalan
anak orang
sekarang bila ada anak sendiri
barulah tahu rasanya
keligatan dan kenakalan
anak sendiri
uihhh nakal ke anak aku nie???
dok tak...cuma...terlebih je kan..
hehehehe
aduihhhhh..
tolongggggggggggggg!!!!

Rasanya maleh dah nak terjah
open house yang lain
sebab firas..lasak sgtlah
susah nak control



~ tak duk diam..nasib baik akak ipar sudi nak layannya~


~ tengok tu..sesuka hati masuk bilik orang..
abg2 dlm bilik tew tgh asyik main game
firas lak buat apa tew???..
hah..sibuk dok main pencil colour~


~tarik-tarik bidai kat pintu plak..aduhsssss
tengok anak2 lain duk diam dan baik je
kat ibu dan mama masing2
anak aku?????
huahuahuahuahua~

12 comments:

  1. kita amat serupa..but in a way,ur post ni make me feel good..so its noty darwish yg overactive..its not boys being boys...

    ReplyDelete
  2. Budk2 lelaki biasanya cam gitu la kot. Kata org budk lasak ni jenis pintar. Adik kak nza pn cam gitu, dulu blum dpt ank bkn main dok bebel tgk budk nakal ha skrg ank dia lak camtu....he..Alah dh besar ckit nnti oklh tu.

    ReplyDelete
  3. sama lah cam kita
    nak buat camna..dah nama pun budak2

    ReplyDelete
  4. hee..bukan nakal..aktif jerk..=). tp klakar jugak tgk gmbar firas siap terjah masuk bilik org tuh..=p

    ReplyDelete
  5. biasa la...anak daku pun camtu gak..sesuka hati ja nak terjah kesana kemari
    umah jiran2...sabar jela

    ReplyDelete
  6. zieha-noy

    hmmm..tulah kan..anak lelaki mostly gtu kot.
    kita kena tahan sabar je lah..uhuhuhu

    ReplyDelete
  7. zieha->nza

    kak.. mmg zieha penah dengar camtu, harap2 firas jd cerdiklah bila besar nnti ye,aminn:)

    ReplyDelete
  8. zieha->suhana

    suhana, skrg kita tgk gelagat dia, esok dah petah ckp, kena dengar dan layan kepetahan ckp plak..hehehe..camtulah prosesnya sehingga anak membesar kan..mmg mencabar kesabaran, tapi bila tgk anak tido, syahdu je n kesian plak dok marah ke dia waktu time dia mengexplorekan diri td ..huhuhu

    ReplyDelete
  9. zieha-lily

    hmmm, camtulah lily,,malu koi dibuatnya, sabar jelah..siapa yg ada anak aktif je yang faham:)

    ReplyDelete
  10. zieha-mamasyaza

    hehehe..kalau dilepaskan mmg mau diterjahnya..sama je kan anak2 kita nie:)
    harap2 dah besar nnti, leh lah over control skit:)

    ReplyDelete
  11. kak zieha, kalau pemalu sangat pun susah jugak kak. tengok mcm sarah tue, bila gie rumah org, org tegur sket terus nak nangis. asyik nak berkepit ajer...tension jugak kadang tue kita dibuatnya....

    ReplyDelete
  12. zieha=mama-danish &sarah

    sarah nie perempuan melayu terakhir ye:P ..lagipun sarah perempuan..tak der hal tu..mmmg perempuan mesti kekalkan ciri2 pemalu skit..harap2 lepas nie sarah tak malu2 lagi ye..
    nnti firas ajak sarah main2:)

    ReplyDelete

firas on the page