Sunday, 15 November 2009

LUKA LAGI:)

~semalam..luka dah nampak perubahan skit..tapi kesan parut pasti akan ada..huhuhu~


~ mulalah tangan gatal tu..nak tanggalkan plaster~


~ masa time baring..dan waktu nie firas tgh tunggu susu~


~lelehan darah..kesian firas..~

Jumaat lepas..ibufiras amik firas kat rumah mak seperti biasa..
Firas pun datang meluru..untuk mendakapi kami..baba...abu...(panggilan
utk kami)..kemain riang ..dan gumbira menyambut
kepulangan kami setelah penat bekerja

Namun..hati yang riang..bertukar jadi sedih plak..
tgk kat muka firas..ada darah..
ALAMAK..KENA LAGI..
mood ibufiras terus..bertukar pada MOOD DOWN

Firas seperti tak tau apa yang terjadi
pada diri dia..nampak biasa sahaja
seolah2 tak ada rasa sakit pun
tanya mak..apa yang sudah terjadi??
mak cakap..firas berlari..tapi TERLANGGAR SANDING MEJA
aduhhhhhhhh...FIRAS..FIRAS..

ibu akui..firas kalau dah mula start berlari mmg dah
tak tengok kiri kanan depan belakang..pakai lari je
Nak salahkan mak dalam perkara nie rasanya tak patut
dalam hati aku..mulalah menyalahkan mak..
BANYAK SANGAT BARANG KAT RUMAH..
TULAH...TAPI BILA DIFIKIRKAN
BALIK TAK BAIK PLAK CAKAP KAT MAK GTU
SEBAB MAK YANG JAGA..SEPANJANG DAKU KERJA

hai..malang nya nasib firas..baru 2 tahun+ dah
3 parut hinggap dimuka my litte son nie
arghhhhhhhhhhhhhh!!!!!
Kami pun terus bergegas ke klinik
untuk cucikan luka firas..
Masa doc cuci kan darah ..
doc pun heran..firas sangat brave tahan sakit
eeee...bagusnya..BRAVE handsome boy nie..tahan sakit
nak ye..dia bagi cuci darah..kalau budak2 lain
meraung NANGIS..

ITULAH SEMANGAT KUAT FIRAS..
MMG FIRAS TAHAN SAKIT..
mak pun cakap..sewaktu kejadian
berlaku..firas tak menangis pun..
bila mak sedar ada luka kat tepi kening tu..
baru dia menangis..
itupun setelah dibagi sapu ubat gamat..barulah
firas menangis sekuat hati..tapi sekejab je..

Nasib baik luka nie tak melibatkan jahitan..
risau juga dibuatnya..
dan tersangat la sedih..
esok2 apa pulalah agaknya
mcam2 yang difikirkan
sebab firas nie seorang anak yang aktif
dan lasak...
sabarjelah..huhuhuhuh

Masa on the way to KLINIK
HARI TU BABA firas MULA terfikir
NAK AJAK PERGI DUKUN
MANALAH TAHU KAN..KOT2 ada yang tak kena
SEBAB ASYIK KENA KAT RANTAU MUKA JE..
PELIK GAK..
(masuk nie dah 3 kali firas ada cedera kat area
muka..kalau tak caya u olls bacalah catatan blog
kami yang lepas2)
BUT IBUFIRAS..YAKINKAN BABA
INI SEMUA DATANG DARI ALLAH
SABAR..DUGAAN NIE
mmg dah tertulis gitu
terus..perasaan nak jumpe dukun
hilang...kuang..kuang..kuang..

7 comments:

  1. alahai kesiannya firas. Budk tgh lasak gitulh..ada je jatuh sana sini cuma kita kena lebih brhati2 n sntiasa awasi mrk. 2pn nasib baik firas dok dgn nenek, oklh ckit brbanding tinggal tmpt lain.

    ReplyDelete
  2. aiyorkk!!firas..lasak sungguh yerk. tp mmg kesian sgt kat die sbb byk luka hinggap kat dahi. but serius kagum ngan firas yg brave n tahan sakit..=p..smoga luka cpt sembuh k...

    ReplyDelete
  3. firas memang jenis yg tahan sakit tu..kalo si kecik akak, dah lama meraung..satu taman boleh dengar sore dia...biasala zieha..bebudak sebesar firas tu mmg suka sgt lari sana sini...tak yah nak jumpa dukun...itu tandanya dia sihat...cergas, riang, gembira..lupa dunia..hehehe

    ReplyDelete
  4. alamak hero firas ni... takut je aunty nengok... hati2 ye firas..

    ReplyDelete
  5. Kesiannya kat Firas.Asyik kena ajer ya.Sabar ya kak zieha.Anak2 yg nak mbesar mmg camtu.Aunty ana doakan Firas cepat sembuh.kalo xmo bg berparut,pas luka dah sembuh & kering,letak la bio oil.kalo tak pun letak lendir daun lidah buaya sbb lidah buaya kaya dgn vitamen e.Selamat mencuba.

    ReplyDelete
  6. zieha TO alls:)

    tk u pada all my friends yang prihatin dan sudi berkongsi tips..i really appriaciate..
    tks again:)

    ReplyDelete
  7. ayoyo ngerinye auntie tgk luka tuh. firas ni mmg strong boy laa.. semoga cepat sembuh..

    ReplyDelete

firas on the page